Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Antwoord op vragen over werk en inkomen
Nieuws

Sliedrechtse scheepsbouwer Royal IHC hakt opnieuw in organisatie

Scheepsbouwer Royal IHC, een van de grootste scheepsbouwers van Nederland, gaat opnieuw drastisch snijden in het personeelsbestand. De werknemers worden vandaag geïnformeerd over een nieuwe reorganisatie, waarbij nog eens 425 van de ruim 2.500 banen verdwijnen.

“De vorige reorganisatie is nog niet eens afgerond, of er dendert alweer een nieuwe overheen. Dit is in ruim een jaar tijd de tweede harde klap voor de werknemers van Royal IHC”, reageert Piet Verburg, onderhandelaar bij CNV Vakmensen.

Malaise

Vorig jaar juni haalde IHC Merwede ook al een streep door ruim 1.000 banen (vast en flex). De scheepsbouwer heeft te lijden onder de malaise in de bagger-business en de lage olieprijzen, waardoor grote orders voor het bouwen van baggerschepen, cutterzuigers en pijpenleggers uitblijven. “Als Royal IHC een paar grote opdrachten binnenhaalt, hebben we opeens een heel ander verhaal. Dan is er weer voor jaren werk. Maar nu zit de klad erin, en de vooruitzichten zijn niet goed”, ziet Verburg. “Het is veelzeggend dat Royal IHC de organisatie wil aanpassen op een omzet van 700 en 800 miljoen euro omzet per jaar – dat is fors minder van de topjaren die het bedrijf heeft gehad.”

Onzekerheid

De ironie wil dat werknemers die net aan de vorige reorganisatie zijn ontsnapt, nu opnieuw in onzekerheid zitten. “Over de hele linie gaan opnieuw veel banen verdwijnen, vooral bij het kantoorpersoneel. In twee op de drie gevallen gaan daar de banen verloren, in de overige gevallen gaat het om ‘direct personeel’. Wij zijn daar wel heel kritisch over. Hoe zit het met de verhouding vast en flexibel personeel? Het lijkt erop dat IHC Merwede – dat enkele jaren geleden nog het predikaat ‘Koninklijk’ kreeg – wordt omgevormd tot een kleine organisatie, met verhoudingsgewijs steeds meer tijdelijke werknemers. Ter illustratie: op dit moment zijn er nog meer dan 800 flexwerkers op de diverse locaties aanwezig! Daarmee maakt het bedrijf zich ook kwetsbaar, het lijkt ons geen goede ontwikkeling.”

Sociaal plan

Na de vorige reorganisatie is hard onderhandeld over een goed sociaal plan. Dat geldt echter niet voor de werknemers die door de nieuwe reorganisatie hun baan kwijtraken. “Dat wordt dus opnieuw onderhandelen”, zegt Verburg. “Waarbij voor ons als een paal boven water staat dat het nieuwe sociaal plan op hetzelfde niveau moet liggen.”

Bij Royal IHC werken ruim 2.500 werknemers, verspreid over diverse locaties in Nederland, waaronder werven in Sliedrecht, Kinderdijk en Krimpen a/d IJssel.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid