Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Nieuws

Shell wijst ultimatum af, acties volgen

Werknemers van Shell in Pernis en Moerdijk gaan actievoeren. De directie is niet ingegaan op een ultimatum van werknemers en vakbonden CNV Vakmensen en FNV.

Vrijdagmiddag 18 november komt het actiecomité bijeen om de strategie te bepalen. Het ultimatum liep donderdagavond om 20.00 uur af, maar Shell stuurde woensdag al een brief waarin het aangaf niet op de eisen in te gaan.

Acties

Egbert Schellenberg, bestuurder FNV: "Dat betekent acties. Over vorm en opbouw nemen we morgenmiddag een besluit." Piet Verburg, bestuurder CNV Vakmensen: "De actiebereidheid is fors. Werknemers voelen zich niet serieus genomen door hun werkgever."

Te weinig

Het uiterste bod van Shell houdt een loonsverhoging van 1% per 1 maart 2016 en 1,25% per 1 maart 2017 in. Schellenberg: "Dat is te weinig. De werknemers willen respectievelijk 1,5% en 1,75% loonsverhoging. We vinden dat geen onredelijke eis."

Perspectief

Daarnaast is er verschil van mening over onder meer het budget voor sneller doorgroeien van werknemers. Shell wil dit halveren, van 2 naar 1 procent. Verburg: "Wij willen dat het budget op peil blijft. Dat is goed voor het perspectief en de doorgroeimogelijkheden van werknemers bij Shell."

De cao geldt voor 1.800 werknemers.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid