Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Sessie voor werkloze CNV'ers in Drachten

CNV Vakmensen organiseert op donderdag 15 november op het districtskantoor in Drachten een bijeenkomst voor werkloze leden. "De plannen van kabinet Rutte-2 pakken dramatisch uit voor mensen die nu hun baan kwijtraken. Wel een lagere uitkering, maar geen enkele begeleiding naar nieuw werk", constateert Jan Kampherbeek, districtshoofd van CNV Vakmensen in Drachten. "We kunnen als vakbond natuurlijk geen banen toveren, maar we willen wel onze leden ondersteunen bij het zoeken naar werk."

De leden krijgen de laatste informatie over de kabinetsplannen en kunnen deelnemen aan twee workshops. Janet Knoop, loopbaancoach bij CNV Vakmensen, weet precies waar veel leden behoefte aan hebben: "Wij krijgen vaak de vraag wat het CNV voor hen kan betekenen als ze werkzoekend zijn. Het liefst zouden we iedereen natuurlijk een baan aanbieden, maar dat kan helaas niet. Wat we wèl kunnen doen, is leden informeren over allerlei zaken waar ze als werkloze mee te maken krijgen. En hen helpen bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Daar ligt een belangrijke taak voor ons als vakbond."

Workshops en snuffelstages  

De leden kunnen workshops volgen over hun financiële toekomst en over netwerken en solliciteren. Knoop: "We hebben ook een aanbod van snuffelstages waar mensen op kunnen intekenen. Dat is vooral interessant voor werkloze leden die zich eens willen oriënteren bij een ander bedrijf. Zij kunnen dan een dag meelopen met CNV-leden die nu bijvoorbeeld aan het werk zijn als buschauffeur, in een fabriek of in de specialistische reiniging."  

Veel kennis

De bijeenkomst toont volgens Kampherbeek aan dat het - ook voor werklozen - de moeite waard is om lid te zijn van een vakbond. "Wij hebben veel kennis op dit gebied en kunnen leden echt op weg helpen. Als hier behoefte aan is, gaan we deze bijeenkomsten zeker vaker organiseren."  

De bijeenkomst begint om 9.30 uur en duurt tot 13.00 uur. Locatie: CNV-kantoor Drachten, Zonnedauw 30, Drachten. 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid