Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Scholingskansen voor ambitieuze beveiligers

Uniek voor de beveiligingsbranche: een scholingsplan voor beveiligers die graag een nieuwe wending aan hun loopbaan willen geven. “Er zijn best beveiligers die een loopbaanswitch willen maken, maar een cursus of opleiding kost veel geld. In de praktijk komt het er dus vaak niet van”, zegt Aletta Bulsink van CNV Vakmensen. “Met het geld dat nu via de cao beschikbaar komt, krijgen beveiligers de kans om eens iets totaal anders te gaan doen.”

De afspraken komen voort uit het cao-akkoord van vorig jaar. De cao-partijen spraken toen af om beveiligers – via een door de branche betaalde cursus of opleiding – perspectief te bieden op een baan buiten de branche. De vakbonden (CNV Vakmensen en FNV) zijn daarna aan de slag gegaan met de uitwerking. “We hadden een mooi voorbeeld, want in de schoonmaakbranche kennen ze al sinds 2015 zo’n afspraak. En het werkt goed, er is behoefte aan. Het biedt kansen aan mensen om een droom waar te maken die anders gewoon buiten bereik blijft”, zegt Bulsink. “De beveiligingsbranche laat op deze manier zien dat ze serieus oog heeft voor beveiligers die graag een nieuwe impuls willen geven aan hun loopbaan.”

Perspectief

Met het plan (het betreft een pilot van een jaar) is ruim 170.000 euro gemoeid. In eerste instantie kunnen zo’n tachtig beveiligers hier een beroep op doen.  Er zijn wel een aantal voorwaarden, bijvoorbeeld dat iemand minimaal een jaar als beveiliger in de branche heeft gewerkt én dat de opleiding of cursus een goed perspectief moet bieden op ander werk. Beveiligers die hiervoor in aanmerking willen komen, krijgen een adviesgesprek met een loopbaanadviseur, waarna een commissie beslist over het toekennen van opleidingsgeld.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting