Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Scholing werknemers prioriteit in industrie en voeding

Piet Fortuin, per 1 januari voorzitter van CNV Vakmensen, brengt deze week twee werkbezoeken aan sectoren waar de bond actief is. Woensdag is hij te gast bij de Koninklijke MetaalUnie (in Varsseveld), vrijdag bezoekt hij aardappelverwerker Avebe (in Veendam).

Per 1 januari 2016 fuseren CNV Vakmensen en CNV Dienstenbond. Met deze fusie ontstaat een nieuwe vakbond van 160.000 leden, die zich exclusief toelegt op de gehele private sector. De nieuwe bond houdt de naam CNV Vakmensen. Piet Fortuin is per 1 januari voorzitter van CNV Vakmensen. In dat kader brengt hij werkbezoeken aan bedrijven die voorop lopen in hun sector als het gaat om scholing en duurzame inzetbaarheid van werknemers: het speerpunt van de nieuwe vakbond. Vorige week aan NS (sector vervoer), deze week aan fietsenfabriek Van Raam (winnaar smart people award) en de Koninklijke MetaalUnie (industrie) en aardappelverwerker Avebe (voeding).

Iedereen geld voor scholing

Door de toename van ZZP’ers, flexibilisering en technologische veranderingen zoals robotisering, verandert de arbeidsmarkt snel. Deze ontwikkelingen hebben effect op iedereen die werkzaam is in de industrie en voeding. Oud werk verdwijnt en nieuw werk komt er voor in de plaats. Fortuin: “De gedachte dat je na het doorlopen van een beroepsopleiding veertig jaar hetzelfde werk doet, is achterhaald. Alleen door je te blijven scholen kun je je als werknemer wapenen tegen deze veranderingen en je werkzekerheid bevorderen. Daarom pleiten wij voor een persoonlijk scholingsbudget voor élke werknemer in Nederland. Wij zijn pas tevreden als iedereen een jaarlijks scholingsbudget van 8 procent van zijn loon heeft, waar zij zelf volledige zeggenschap over hebben.” In de 500 cao-onderhandelingen volgend jaar zetten de 100 onderhandelaars van CNV Vakmensen hier stevig op in.

Waar en wanneer?

  • Woensdag 16 december bij fietsenfabriek Van Raam, van 9.30 tot 12.00 uur, Aaltenseweg 56 in Varsseveld
  • Vrijdag 18 december bij Avebe, van 12.30 tot 14.00 uur, Prins Hendrikplein 20, Veendam

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid