Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Scholing en sabbatical in nieuwe cao zorgverzekeraars

De werknemers bij de zorgverzekeraars krijgen een nieuwe cao. “We gaan meer investeren in scholing. En de werknemers krijgen mogelijkheden voor een deels betaalde sabbatical”, zegt onderhandelaar Robert Wonnink van CNV Vakmensen.

De nieuwe cao geldt van 1 juli 2019 tot 1 oktober 2020. De 6.000 werknemers krijgen met terugwerkende kracht een loonsverhoging van 3% per 1 juli 2019. Volgend jaar, per 1 juli 2020, komt er nog 0,75% bij.

Sabbatical

De werknemers krijgen vanaf 1 januari 2020 de mogelijkheid om één keer in de zeven jaar een sabbatical op te nemen (minimaal 2 maanden en maximaal 3 maanden). Tijdens de sabbatical loopt de pensioenopbouw gewoon door en krijgt de werknemer 40% van het salaris doorbetaald. Oudere werknemers, die tien jaar voor hun AOW-leeftijd zitten, kunnen deze regeling ook gebruiken om alvast wat minder te gaan werken.

Scholing

In de nieuwe cao komt meer aandacht voor scholing. “Een nieuw initiatief is dat werknemers mogelijkheden krijgen om te verkennen of een carrière in de zorg iets voor hen is. We willen dit financieren vanuit het sectorfonds.”  

Pensioen

Een belangrijke afspraak is ook gemaakt over de pensioenregeling, zegt Wonnink. “De pensioenregeling wordt ongewijzigd voortgezet. Ondanks de hogere kosten voor de pensioenregeling gaan de werknemers niet meer premie betalen.”

Cao zorgverzekeraars

Onder de cao vallen werknemers van onder meer Menzis, CZ, DSW, ENO en Zorg en Zekerheid.  

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting