Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Schilderwerkgevers vragen en krijgen meer actie

De opkomst van actievoerende schilders bij de werkgeverszetel van OnderhoudNL was met dik 400 schilders fors. Zelfs nog wat forser dan de vakbonden zelf in aanvang hadden durven hopen. Omdat het altijd lastig is om mensen uit hun werkproces te halen en te vertellen dat het soms gewoon màg: oneens zijn met je werkgever over de arbeidsvoorwaarden.

De opkomst donderdag 6 oktober in Waddinxveen onderstreept dat veel werknemers in de branche niet gelukkig zijn met het cao-akkoord dat OnderhoudNL overeen kwam met de vakbond-die-geen-vakbond-is, LBV.

Cowboys

Donderdag reden de schilders met eigen vervoer of met door de bonden ingezette touringcars vanuit alle windstreken naar Waddinxveen om het ongenoegen te uiten. Spandoeken, fluitjes, protestmars, boegeroep. Niettemin een ordentelijk protest. Een protest dat de werkgevers echter niet van dichtbij wilden meemaken. Zij kwamen hun ‘vesting’ niet uit.

Schofferend

Actiecoördinator Peter de Jong van CNV Vakmensen had niet echt anders verwacht. “Maar onze plannen om na vandaag in estafetteacties door te gaan worden er alleen maar mee aangewakkerd. Terwijl we de werkgevers toch echt de kans wilde bieden om op eigen schreden terug te keren en te kiezen voor rust op de werkvloeren. Die gaan ze nu niet krijgen. Daarvoor is de cao-afspraak die er nu ligt te schofferend richting medewerkers.”

Wat is er aan de hand?

Werkgeversorganisatie OnderhoudNL heeft een principe-akkoord over de Schilders-cao gesloten met de LBV, een vakbond met nagenoeg geen leden in de schildersbranche. Hierbij zijn CNV Vakmensen en FNV buitenspel gezet, terwijl wij samen ruim 6000 leden in de schildersbranche vertegenwoordigen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid