Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Scherp snijden in Parker Hannifin verzacht door goed sociaal plan

Het was een scherpe ingreep die de Amerikaanse eigenaar deze zomer deed in de Arnhemse vestiging van Parker Hannifin. 35 van de 67 werknemers van de filterproducent worden getroffen door de sanering.

De eerste ontslagen vallen deze week. CNV Vakmensen kijkt met enige trots terug op het succesvol afgelegde traject richting een zeer goed sociaal plan. Met daarin een bovenmaatse rol voor de ondernemingsraad. CNV Vakmensen is vol lof over de rol van een sterke or

Staalhard

De Amerikaanse directie van Parker Hannifin besliste deze zomer een groot deel van de productie van Nederland naar Chromatov in Tsjechië te verplaatsen. “Winstmaximalisatie”, zo oormerkt bestuurder Arthur Bot van CNV Vakmensen die ‘move”. “Dus daar zijn we als vakbonden dwars voor gaan liggen. Maar daarvoor hadden we wel het front van de ondernemingsraad nodig. En die hebben zich staalhard getoond.”

Bot’s FNV-collega Marijn van der Gaag beaamt het van harte: “Zowel or-voorzitter Frans Janssen - lid van CNV Vakmensen - als or-adviseur Jan Kuiper hebben met ons, vakbonden, een onwrikbaar front weten te creëren. Mijns inziens het bewijs van de kracht van de ondernemingsraad als deze een goede samenwerking weet te vinden met de vakbonden. In dit geval konden we de huid van het ontslagen personeel heel duur verkopen. En dat is met een Amerikaanse directie best opmerkelijk.”

Staatsloterij

Arthur Bot onderstreept dat geld nooit een baan kan compenseren. “Het wordt nooit de staatsloterij. Maar met goede argumenten kom je juridisch heel ver. Dat is bij Parker bewezen.”

Het nu overeen gekomen sociaal plan geldt voor de Parker-werknemers die nu hun baan verliezen. Maar ook voor hen die dat mogelijk de komende twee jaar nog overkomt.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid