Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Salaris NN-topman schiet opnieuw de lucht in

“Onbegrijpelijk”, vindt Ike Wiersinga van CNV Vakmensen de salarisverhoging van NN-topman Lard Friese, vandaag bekendgemaakt tijdens de aandeelhoudersvergadering van Nationale Nederlanden. “De afgelopen jaren is zijn salaris al met een raket omhoog gegaan, naar zo’n 1,3 miljoen euro. En de komende twee jaar komt er nog eens 25% bij. En dat in een tijd dat Nationale Nederlanden bezig is met de overname van Delta Lloyd en waarschijnlijk 1.500 werknemers hun baan kwijtraken.”

De CNV-onderhandelaar vraagt zich af of de Raad van Commissarissen “soms wattenstaafjes in de oren heeft zitten”. “Jaar op jaar roepen we dat dit soort salarisverhogingen een totaal verkeerd signaal richting werknemers en samenleving zijn. Het is niet te geloven, maar ze doen het dit jaar gewoon wéér! Juist als financieel dienstverlener zou Nationale Nederlanden haar maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen. Het tegenovergestelde gebeurt.”

Niet onder de indruk

De Raad van Commissarissen verdedigt de salarisverhoging door te zeggen dat de organisatie steeds complexer wordt en dat de NN-topman met zijn salaris nog onder de markt zit. Wiersinga is daar niet van onder de indruk. “Als de organisatie steeds complexer wordt, geldt dat dan niet voor de callcenter-medewerkers? Waarom moet de bestuursvoorzitter als enige zo’n salarisverhoging krijgen?”

CNV Vakmensen doet een beroep op de NN-topman om af te zien van de loonsverhoging. “Hij is natuurlijk niet verplicht om mee te gaan in dit domme voorstel van de Raad van Commissarissen.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid