Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Nieuws

Reorganisatie ABN Amro duurt langer en gaat dieper

Bij ABN Amro verdwijnen de komende jaren nog eens 1.500 vaste banen. De bank maakte dit vanmorgen bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers. “De reorganisaties bij ABN Amro rollen over elkaar heen. De sneeuwbal wordt steeds groter. De reorganisatie duurt langer en gaat een stuk dieper”, zegt Sandra Hendriks, bestuurder van CNV Vakmensen, in een eerste reactie.

Het nieuws over de reorganisatie komt nog geen drie maanden na de eerdere aangekondigde operatie ‘Simplify’, waarbij tot eind volgend jaar al meer dan 1.300 banen verdwijnen. Met de vandaag aangekondigde operatie ‘Connect 2020’ kijkt de bank vooruit tot 2020. Hendriks: “Dat betekent nog meer banenverlies. Er verdwijnen niet alleen nog eens 1.500 vaste banen, maar ook veel zzp’ers en inhuurkrachten die voor de bank werken. In 2020 zijn dat er zeker een kwart minder.”

Reden

Als reden voert ABN Amro onder meer aan dat de bank in de kosten moet snijden om te kunnen concurreren en om nieuwe investeringen te kunnen bekostigen, vooral op het gebied van it. Waar de ontslagen precies gaan vallen, is nog niet duidelijk. “Het is ook niet duidelijk of we er hiermee nu zijn. Of staat ons nog meer te wachten? Krijgen we nu telkens bij de kwartaalcijfers een nieuwe reorganisatie om de oren?”, vraagt Hendriks zich af.

Investeren in werknemers

De CNV-bestuurder vindt dat ABN Amro een grote verplichting heeft richting de werknemers. “Het is een strategie voor de lange termijn. Dat betekent dus ook een langdurige investering in de werknemers, om hen goed voor te bereiden op alle veranderingen. We moeten vol inzetten op ontwikkeling en inzetbaarheid, binnen of buiten de bank. Gelukkig hebben we daar in de cao en het sociaal plan goede afspraken over gemaakt.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid