Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Puik percentage, poen en méér voor Sappi

Een netto eenmalige uitkering van 400 euro, in totaal 4,5 % loonsverhoging en een RVU-afspraak om eerder te kunnen stoppen met werken voorafgaand aan de AOW-datum. “Puik percentage, poen en méér”, vat onderhandelaar René Jongen van CNV Vakmensen het cao-resultaat samen dat hij behaalde bij papiermaker Sappi in Maastricht.

De leden gingen vandaag, dinsdag 9juni,  in grote meerderheid akkoord met deze nieuwe cao voor twee jaar. Hij loopt af op 1 april 2023.

Lonen hoger

In april van dit jaar, met terugwerking dus, krijgen de werknemers hun eerste loonsverhoging van 1,3%. Die wordt in oktober nog eens opgehoogd met 0,7%. In juli ontvangt elke medewerker 400 euro netto. Volgend jaar april volgt opnieuw 1,5% loonsverhoging en per 1 oktober dat jaar nog eens 1%.

Eerder pensioen

“Minstens zo belangrijk voor ons als CNV Vakmensen en voor de mensen bij Sappi is de gemaakte afspraak over eerder kunnen stoppen met werken. Werken in de papierindustrie is zwaar werk vanwege ploegendiensten, werkomgeving en productiematerialen.”

Sappi handhaaft het premievrije pensioen voor de werknemers. Dat vult mooi aan op de overige gemaakte financiële afspraken, volgens Jongen.

Vaste contracten in ruil voor flex

In ruil is ook een tegenprestatie afgesproken van de werknemers. Zij dienen per jaar 6 dagen meer te werken; tegen betaling, dat wel. Maar daar staat tegenover dat de werkgever heeft toegezegd de flexibele werkkrachten op termijn om te zetten in werknemers met een vast dienstverband.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting