Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Protestmanifestatie bij Office Depot Zwolle

Benelux-manager Frank Borghouts van Office Depot ontvangt woensdag een petitie als protest tegen het ondermaatse aanbod voor een sociaal plan voor de ruim 70 medewerkers in het disiributiecentrum in Zwolle. Office Depot wil dit sluiten.

Die sluiting staat voor eind 2018 gepland.

Cruciale breuk

Volgens bestuurder Pien Zijlstra van CNV Vakmensen treft de sluiting van het distributiecentrum de medewerkers onevenredig zwaar. "Veel werknemers werken hier al heel lang. Ontslag betekent voor hen een cruciale breuk in de pensioenopbouw en een wellicht onherstelbare breuk in hun loopbaan. Een goed sociaal plan dient daar in te voorzien. Sociaal op de lange termijn is hier van evident belang."

Office Depot is de grootste leverancier van kantoorartikelen en -diensten in Europa, de twee bekendste merken zijn Office Depot en Viking. In totaal werken er ongeveer 6.000 mensen, waarvan 70 bij het distributiecentrum in Zwolle.

Banen niet voor het oprapen

'Velen van ons werken hier al tientallen jaren en hebben zich met toewijding ingezet voor Office Depot. Als straks de deuren van ons DC sluiten, dan liggen de banen voor de meesten van ons niet voor het oprapen. En de vaste lasten moeten ook dan gewoon worden betaald. Wij verdienen een goed sociaal plan zodat we straks meer financiële zekerheid hebben', aldus de medewerkers.

Zuinige houding Office Depot

Dit is de tweede keer dat de bonden stuiten op de onwelwillendheid van Office Depot. In april vorig jaar vond er flinke reorganisatie plaats op het hoofdkantoor in Venlo. Ook toen weigerde de directie om een goed sociaal plan af te spreken, ondanks een petitie van de medewerkers.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid