Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Een sterke vereniging met een doeltreffende organisatie
Nieuws

Principeakkoord met vaccinmaker Bilthoven Biologicals

Dat de druk van werknemers - en vakbondsleden in het bijzonder - hebben geholpen leidt tot tevredenheid en blijdschap van vakbond CNV Vakmensen. Bij vaccinmaker Bilthoven Biologicals werd vandaag - 13 november – alsnog een principeakkoord bereikt voor een nieuwe tweejarige cao. “Met tenminste 3% loonsverhoging fors hoger dan de 1% die werkgever aanvankelijk bood”, stelt onderhandelaar Roel van Riezen tevreden vast.

Vorige week donderdag boden werknemers nog een lange lijst handtekeningen aan bij de werkgever om zo hun weerstand tegen diens lage cao-bod tot uitdrukking te brengen. Werkonderbrekingen zouden zomaar het volgende element kunnen zijn. Een en ander leidde tot een nieuwe onderhandelingsslag vandaag.

Het resultaat van die onderhandelingen komt neer op een cao voor 2 jaar, vanaf 1 maart dit jaar. De loonsverhoging bedraagt 1,3% met terugwerkende kracht tot die datum. Op 1 maart 2019 volgt nog eens 1,7 % loonsverhoging. Als de prijsinflatie in dat kalenderjaar hoger blijkt dan die 1,7%, dan wordt de loonsverhoging in dat jaar overeenkomstig bijgesteld.

Werkdruk

Onderhandelaar Van Riezen van CNV Vakmensen: “Het telt dat mensen een reëel loon kunnen ontvangen. Maar minstens zo belangrijk is de afspraak dat vakbonden met de werkgever diepgravend onderzoek starten naar de mogelijkheden van duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Werkdruk en werkbeleving komen dus nadrukkelijk onder het vergrootglas te liggen. En dat telt in een bedrijf waar de mensen een forse werkdruk ervaren.”

Het principeakkoord wordt nu voorgelegd aan de leden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid