Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Pijnlijke boodschap voor Hudson Bay-personeel

Vanmiddag zijn alle werknemers van Hudson’s Bay geïnformeerd dat het avontuur definitief ten einde is. Wat 2 jaar geleden begon, eindigt op 31 december 2019. Bestuurder Jacqueline Twerda van CNV Vakmensen: “Het is jammer dat het zo is gegaan voor alle mensen die zich de afgelopen twee jaar hebben ingezet om er een succes van te maken. HBC kiest ervoor om op een nette manier met respect afscheid te nemen van het personeel.”

Twerda doelt daarmee op het feit dat HBC een net sociaal plan heeft afgesloten om de dienstbeëindiging van het personeel in goede banen te leiden. “Vooral omdat het HBC-avontuur maar zo kort heeft geduurd had het concern voor heel veel personeelsleden niet de verplichting om een sociaal plan af te sluiten. We hebben in het verleden ook detailhandels gezien die de stekker eruit trokken en zich failliet lieten verklaren. De werknemers staan dan met lege handen.”

Jacqueline Twerda noemt het triest dat het warenhuis nu de deuren moet sluiten. “Het is jammer, dat het zo is gelopen. Het personeel zal worden gevraagd tot die tijd mee te helpen de winkelvoorraad te verkopen. Als vakbond zal CNV Vakmensen alle werknemers die daar om vragen tekst en uitleg geven over wat er nu gaat komen. Als je baan van de een op de andere dag zo’n beetje wordt opgeheven, dan doet dat nogal wat met je. Als deskundige vakbond willen wij antwoorden bieden op de vragen die er zijn bij de werknemers.”

Evenwicht

De sluiting van de HBC-vestigingen in december maakt volgens de CNV Vakmensen-bestuurder ook pijnlijk duidelijk dat het evenwicht verdwijnt uit de Nederlandse winkelstraten. “Ik maak me zorgen over de consequentie voor de werkgelegenheid in deze sector en het in de lucht houden van goede kwalitatieve arbeidsvoorwaarden.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting