Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Petitie voor goed sociaal plan Office Depot Venlo

Dinsdag 2 mei om 12.00 uur overhandigt een delegatie van 50 werknemers van Office Depot Europa een petitie voor een goed sociaal plan aan Frank Borghouts, General Manager Benelux in het personeelsrestaurant aan de Columbusweg 33 in Venlo. Samen met 217 collega's roepen ze de directie op om alsnog te gaan onderhandelen met vakbonden FNV Handel en CNV Vakmensen.

Met de reorganisatie voor de deur breken onzekere tijden aan. In het verleden werd er nog goed gezorgd voor collega’s die afscheid moesten nemen. Maar nu wordt er van ons verwacht dat we zonder morren tekenen bij het kruisje op een vaststellingsovereenkomst. Als we dat doen, verliezen we allerlei rechten. We kunnen geen aanspraak maken op geld dat we nog tegoed hebben zoals bijvoorbeeld reiskostenvergoeding. Dat is dan de dank voor onze jarenlange inzet, zo stellende  werknemers in de petitie.

Niet op het bordje van de werknemers

De werknemers eisen in de petitie een fatsoenlijk sociaal plan met daarin eerlijke spelregels voor degenen die solliciteren op een nieuwe functie. En fatsoenlijk voor wat betreft de ontslagvergoeding. Niet de minimale transitievergoeding, maar iets meer. De werknemers die de poort moeten verlaten, verdienen dat na jarenlang trouw dienstverband. Dat Office Depot niet snel genoeg heeft geschakeld op het gebied van e-commerce mag niet op het bordje van de werknemers komen", stelt bestuurder René Jongen van CNV Vakmensen. 

Werknemers uitgekleed op straat

Zijn collega van FNV Handel: "In 2016 werd Office Depot Europa (Office Depot) overgenomen door investeringsmaatschappij Aurelius. Het is wel heel erg frappant dat in dat jaar Office Depot voor het eerst in zijn geschiedenis verlies leed. Aurelius wil waar voor zijn geld en de directie moet waar mogelijk snijden in de kosten. De werknemers worden uitgekleed, zodat de portemonnee van Aurelius kan worden gespekt. Ik vind het onfatsoenlijk dat Office Depot zijn mensen in hun hemd op straat wil zetten."

Office Depot is de grootste leverancier van kantoorartikelen en -diensten in Europa. In totaal werken er ongeveer 6.000 mensen, waarvan 690 bij de vestiging in Venlo.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid