Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Petitie voor cao Bilthoven Biologicals

Nog altijd is er geen goede cao voor de 400 medewerkers van vaccinsproducent Bilthoven Biologicals. Daarom laten de medewerkers donderdag 8 november om 12.00 uur van zich horen. Ze overhandigen dan een lange handtekeningenlijst met daarin de oproep om een nieuwe cao met een eerlijke loonsverhoging.

Eerder al liet de vaccinmaker in Bilthoven een ultimatum verlopen. De leden van CNV Vakmensen en hun FNV-collega's eisen onder andere 3,5% loonsverhoging voor een jaar en het behoud van het huidige aantal vaste arbeidsplaatsen tijdens de cao-looptijd van een jaar. Werkgever biedt tot dusver niet meer dan 1 %.

Fooi

Bestuurder Roel van Riezen van CNV Vakmensen plaatst grote vraagtekens bij de opstelling van de werkgever in dit cao-traject. ‘Bilthoven Biologicals wil met zijn vaccins onder meer polio de wereld uit helpen. Prachtig! Tegelijkertijd wil de onderneming een deel van het personeel de cao uit helpen. De anderen, die nog wel onder de cao vallen, krijgen een fooi. Enfin, die verhouding klopt niet. Bij een mooi product hoort een mooi overleg, én een mooie loonsverhoging. Mijn leden willen ook graag aanpassingen zien om duurzame inzetbaarheid te bereiken en de werkdruk te beteugelen.’

Bilthoven Biologicals is een maker van diverse vaccins, onder andere tegen polio, tetanus en difterie. De cao voor de 400 medewerkers van de vaccinmaker is al op 1 maart 2018 verlopen.

Met de overhandiging van de handtekeningen - donderdag 8 november om 12.00 uur - willen de medewerkers onderstrepen dat ze graag een cao willen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid