Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Personeel woningcorporaties pikt het niet meer

De prikactie is de opwarmer voor een grote actiedag op 27 maart, Het personeel van woningcorporaties p(r)ikt het niet meer en eist goede cao.

Met een middag buitenshuis schoonmaken, in plaats van binnenshuis (technische) service verlenen, toont het personeel van acht woningcorporaties in Limburg zijn ongenoegen met de cao-voorstellen van overkoepelend werkgever Aedes. De prikactie, donderdag 8 maart vanaf 14.00 uur op het Corneliusplein in Heerlen, is de opmaat voor een grote landelijke actiedag op 27 maart in het Beatrixtheater in Utrecht.

Bestuurder Robbim Heins van CNV Vakmensen neemt donderdag deel aan de opruimactie in Heerlen. Medewerkers van acht Limburgse corporaties doen mee aan de prikactie. Het gaat daarbij om Weller Wonen, Wonen Limburg, Woonpunt, Wonen Zuid, ZO Wonen, Servatius, Heem Wonen en Woonwenz.
 

Liever niet

“We willen de bewoners in Heerlen liefst niet dwars zitten met ons diepgravende meningsverschil met de werkgever”, stelt bestuurder Robbim Heins van CNV Vakmensen. “Dus zij profiteren: we ruimen zwerfvuil op in de wijk. Maar, op 27 maart moeten de huurders er echt rekening meer houden dat veel corporatiemedewerkers even niet beschikbaar zijn. Omdat ze die dag opkomen voor hun eigen cao in een vakbondsmanifestatie in Utrecht.


Lekkende kraan of stortbak

De lekkende kraan, de klemmende deur, de rammelende stortbak, het moet op 27 maart allemaal helaas maar even wachten. Zéker niet de voorkeur van de werknemers! Maar werkgever Aedes moet inzien dat de ‘dienstverlening’ aan de eigen medewerkers - in de vorm van goede arbeidsvoorwaarden - ontoereikend is. De cao-voorstellen zoals ze er nu liggen zijn een hard gelag voor de werknemers. En dat willen we tijdens die prikactie donderdag ook graag toelichten aan de bewoners”, aldus Heins.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid