Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Patstelling rond cao multimodaal vervoer

CNV Vakmensen heeft het overleg met de werkgevers over een nieuwe cao multimodaal vervoer voor onbepaalde tijd opgeschort. “Het overleg loopt te stroef. We zitten voortdurend in schorsing te wachten op de werkgevers, op deze manier schiet het niet op”, zegt onderhandelaar Sijtze de Bruine van CNV Vakmensen.

De cao geldt voor ongeveer 1.000 werknemers van Arriva en Keolis, die de regionale spoorlijnen bedienen, soms ook in combinatie met busvervoer. CNV Vakmensen wil in de cao onder meer een goede loonsverhoging, met minder verschillen tussen de werknemers onderling. “We zien bijvoorbeeld grote beloningsverschillen van zo’n 10% tussen jonge machinisten en machinisten die zijn overgekomen van NS. Die gaten willen we dichten.”

Te weinig mandaat

Vijf onderhandelingsrondes hebben nog geen resultaat opgeleverd, zegt De Bruine. “De onderhandelingsdelegatie van de werkgevers heeft gewoon te weinig mandaat en wil over elke punt en komma bellen naar de bovenbazen. Dat werkt niet. Het gevoel overheerst dat een goede cao kennelijk voor de werkgevers helemaal geen prioriteit heeft.”

Overleg opgeschort

CNV Vakmensen heeft het overleg daarom opgeschort. “We gaan pas weer praten als de werkgevers echt meters willen maken.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid