Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Nieuws

Overname NXP is voor werknemers geen geruststellend idee

De overname van chipfabrikant NXP door het Amerikaanse bedrijf Qualcomm roept veel vragen op bij CNV Vakmensen. “Er loopt nog een reorganisatie, deze overname verstoort allerlei lopende processen. Ik vraag me af welke gevolgen dit op langere termijn heeft voor de continuïteit van het bedrijf en de werkgelegenheid in Nederland”, zegt Arthur Bot, bestuurder van CNV Vakmensen.

Chipfabrikant NXP (tien jaar geleden nog onderdeel van Philips) levert chips voor de auto-industrie. Sinds de verzelfstandiging zijn er al duizenden banen verdwenen. Bot: “De werknemers krijgen nu te maken met de zoveelste verandering. Zij zijn er niet gerust op: wat betekent dit voor allerlei lopende veranderingsprocessen, die nog het gevolg zijn van de vorige reorganisatie? Gaat dat allemaal weer overhoop? Het vertrouwen van de werknemers in de top van NXP wordt stevig op de proef gesteld. Het lijkt erop dat ze vooral oog hebben voor de aandelenwaarde van NXP en niet voor de continuïteit van het bedrijf.”

Lopende reorganisaties eerst afronden

CNV Vakmensen roept de NXP-directie op om de reorganisaties van de het afgelopen jaar op een normale manier af te ronden. “De eerste bezorgde klanten hebben zich al gemeld, omdat ze niet tevreden zijn over de door NXP geleverde kwaliteit. Logisch, want er gebeurt binnen de NXP-organisatie veel waar zeker niet alle NXP’ers het mee eens zijn. De continuïteit van het bedrijf staat of valt uiteindelijk met werknemers die happy zijn met hun werk.”

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid