Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
CNV Vakmensen positief over overname Leen Bakker

Overname Leen Bakker geeft voorlopig rust voor medewerkers

"De overnemende partij wil Leen Bakker laten groeien, de medewerkers behouden hun arbeidsvoorwaarden en het sociaal plan van Blokker blijft intact. Dit is positief nieuws", dat is de reactie van Martijn den Heijer van CNV Vakmensen op de voorgenomen overname van Leen Bakker door Gilde Equity Management. Blokker Holding en Gilde Equity Management bereikten vandaag overeenstemming over de overname van het woonwarenhuis.

Voor CNV Vakmensen is het goed nieuws dat de overname voor de medewerkers van Leen Bakker in ieder geval rust geeft, na het slechte nieuws begin mei over de reorganisatie bij Blokker Holding. Martijn den Heijer: "Toen werd bekend dat er 1.900 banen op de tocht staan bij de vestigingen van Blokker en dat andere onderdelen van Blokker Holding worden afgestoten. De medewerkers van Leen Bakker lijken nu hun baan nu te kunnen behouden, zonder verlies van arbeidsvoorwaarden. We hopen uiteraard dat in de nabije toekomst ook voor andere onderdelen uit de Blokker Holding een soortgelijke overname mogelijk is."
  

Andere onderdelen van Blokker Holding zijn ondermeer Intertoys, Marskramer en Xenos. Voor de medewerkers bij Blokker Holding geldt een sociaal plan dat dit jaar is verlengd. "De reorganisatie was een enorme dreun voor de medewerkers. Deze overname door Gilde Equity Management is een lichtpuntje."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid