Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Overname Intertoys met behoud van banen en arbeidsvoorwaarden

Blokker Holding heeft vandaag een akkoord bereikt met het Britse bedrijf Alteri Investors over de verkoop van speelgoedketen Intertoys. De overname gaat om vijfhonderd winkels die onder de naam Intertoys, Bart Smit en Toys XL in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg staan. Martijn den Heijer, bestuurder van CNV Vakmensen: “Op het eerste gezicht ziet de overname er goed uit. De vierduizend betrokken medewerkers gaan mee naar de nieuwe eigenaar van Intertoys, de arbeidsvoorwaarden blijven intact bij de transactie en het sociaal plan verhuist mee.”

De overname volgt op de dit voorjaar aangekondigde plannen van Blokker Holding om zich voortaan op één formule te richten en een aantal merken in de verkoop te doen. “Alteri Investors is een investeerder die veel ervaring heeft met het transformeren van retailketens. Martijn den Heijer: “We willen binnenkort met de nieuwe eigenaren kennis maken om hun plannen met de winkels te bespreken. Dat Alteri Investors alle medewerkers, de arbeidsvoorwaarden en het sociaal plan meeneemt in de transactie, is in ieder geval een positieve start. Het sociaal plan loopt nog tot 1 juni volgend jaar.”

Zwaar weer

De in mei aangekondigde reorganisatie bij de winkels van Blokker Holding kwam in eerste instantie hard aan. “Toen werden in één klap heel veel banen geschrapt bij de winkels van Blokker en Marskramer. Dat lot lijkt Intertoys nu bespaard, voor die medewerkers biedt de overname weer perspectief voor hun banen.”

De overeenkomst tussen Blokker Holding en Alteri Investors is onder voorbehoud van goedkeuring door de Europese mededingingsautoriteit en positief advies van de Centrale Ondernemingsraad. Het voornemen is om de overname in november dit jaar te laten plaatsvinden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid