Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

OV-staking voor pensioenstelsel een succes

De landelijke staking in het openbaar vervoer is een doorslaand succes. Ruim 90 procent van bussen, treinen, trams en veerponten bleef vanochtend gewoon in de remise en stalling staan.

De vakbondsinzet voor een eerlijke en modern pensioenstelsel is daarmee een daadkrachtig signaal geworden.

“Dit is wel okay”

Minstens zo belangrijk, zo blijkt uit diverse media: de Nederlandse bevolking wéét waarom het OV stilstaat deze dag. En vindt dat ‘wel okay’.

Treinverkeer

Bij Schiphol deden treinmachinisten, conducteurs en hun begeleiding en beveiligingscollega’s wat de rechter hen zondag had opgedragen: rgen dat passagiers van Schiphol Nederland in kunnen. Zo kon een chaos op de luchthaven worden voorkomen. Verder rijdt in het hele land geen trein, ook niet van Syntus en Keolis.

Stads- en streekvervoer

Dinsdagochtend vanaf een uur of vier won de ov-staking langzaam maar zeker aan kracht. Op het landelijk actiecentrum in de Tibertoren kwamen de meldingen hand over hand binnen. Om 08.00 uur konden we het ANP melden dat de staking succesvol is. Dik 91 % van alle streekbussen staat stil. Alleen in Noord-Holland heeft Connexxion een geknutselde dienstregeling opgezet met inzet van werkwillige uitzendkrachten. Het stadsvervoer staat helemaal stil.

Diverse media uit binnen- en buitenland willen van CNV Vakmensen weten hoe de acties verlopen. En in sommige gevallen is ook het verzoek om te vertellen waarom deze acties - en die van morgen - ook maar weer precies zijn. De reactie vanuit het landelijk actiecentrum in Utrecht: “Dit kunnen wij heel goed uitleggen!”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting