Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Outplacement en baanverschuiving nu van groot belang bij ABN

De forse ingreep die de ABN-bank pleegt op de organisatie is een klap voor circa 300 Nederlandse werknemers die hierdoor hun baan kwijt raken. Dat stelt bestuurder Aletta Bulsink van CNV Vakmensen naar aanleiding van de ABN-aankondiging vandaag om de zakenbank fors in te krimpen. Wereldwijd gaan er 1.000 banen verdwijnen in de komende twee tot drie jaar.

ABN Amro wil als zakenbank alleen nog in Europa actief zijn en daarmee de riskante markten achter zich laten. In Nederland verdwijnen door die ingreep 150 banen. Ook stopt de bank met de ‘dochter’ Money You. Hierdoor verliezen circa 147 werknemers hun baan.

Sociaal Plan

Aletta Bulsink: “De bank heeft een solide sociaal plan, dus een goed vangnet voor de medewerkers. Maar die mensen verliezen toch hun huidige perspectief. De inzet van CNV Vakmensen zal erop zijn gericht om zoveel mogelijk van de boventallig geraakte medewerkers elders aan de slag te krijgen. Hier heeft de bank uiteraard ook zijn verplichting via het genoemde sociaal plan.”

In de komende periode wil Bulsink in overleg met de bankdirectie over de punten en de komma’s in het sociaal plan en de uitvoering daarvan.
 


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting