Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Ottevanger doet veerdienst Maassluis-Rozenburg opeens van de hand

De veerdienst Maassluis-Rozenburg krijgt onverwacht een nieuwe eigenaar. Ottevanger heeft de exploitatie van de veerdienst overgedaan aan de Swets Group uit Zwijndrecht. “De verkoop is gisteren beklonken, we wisten van niks. De werknemers kregen dit nieuws vanmorgen tot hun verbijstering via een mailtje te horen”, zegt onderhandelaar Evert Jan van CNV Vakmensen.

Volgens Van de Mheen zorgt het bericht voor veel consternatie onder de ruim twintig werknemers. “De werknemers zijn hier op geen enkele manier bij betrokken, er is geen beroep gedaan op hun kennis en vakmanschap. De manier waarop dit gaat zegt wel weer iets over hoe momenteel de sfeer is tussen werkgever en bemanning”, zegt Van de Mheen.

Onduidelijk

Het is volgens hem nu onduidelijk wat dit betekent voor het werk van bemiddelaar Tjerk Bruinsma, wiens hulp was ingeroepen om de zwaar verstoorde verhoudingen te verbeteren. “We hebben een gesprek staan voor aanstaande vrijdag, met Bruinsma, Ottevanger en een delegatie van het personeel. Die afspraak staat nog steeds, maar het is wel een onduidelijke situatie. Ik wil zo snel mogelijk overleg met de provincie over deze opmerkelijke gang van zaken. Ik wil weten wat deze verkoop betekent voor de werknemers en wat de provincie nu voor plannen heeft met de veerdienst.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting