Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Oproep CNV Vakmensen aan gedupeerde ex-medewerkers Tuunte

“Werkte je voor Tuunte, maar ben je nu je baan kwijt? Laat het ons weten.” Vakbond CNV Vakmensen bereidt op dit moment juridische stappen voor tegen de nieuwe eigenaren van modeketen Tuunte. Bestuurders Roos Rahimi en Willem Kruithof roepen daarom ex-medewerkers van de modeketen op hun verhaal te vertellen. “De curator en de oude en nieuwe eigenaren houden hun boeken gesloten. Willen we aantonen dat medewerkers onterecht op straat staan, dan hebben we zoveel mogelijk van hun verhalen nodig.”

Vorige maand werd bekend dat de voormalige eigenaren van de failliete modeketen Tuunte een doorstart maken. Opvallend daarbij is dat oudere medewerkers massaal op straat zijn gezet. De vakbond vraagt zich daarom af of deze doorstart door de beugel kan. Roos Rahimi: “Het is verboden om werknemers alleen op basis van leeftijd op straat te zetten. Daarnaast is de doorstart doorgevoerd zonder ondernemingsraad en vakbonden daar tijdig over te informeren.”

Volgens CNV Vakmensen lijkt het er sterk op dat het failissement van Tuunte was gericht op voortzetting van de onderneming. “Dat betekent dat je niet zomaar mensen op straat mag zetten. Bij een voortzetting van een onderneming geldt het normale ontslagrecht”, aldus Rahimi. “Om daar achter te komen hebben wij zoveel mogelijk verhalen nodig van de betrokken ex-medewerkers van Tuunte.”

Medewerkers van Tuunte die hun baan zijn kwijt geraakt na de doorstart kunnen contact opnemen met Roos Rahimi en Willem Kruithof via mailadres tuunte@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid