Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Volwaardig mens zijn in je vakmanschap
Nieuws

Oproep aan werkgevers: geef schoonmakers V&D een nieuwe baan

Het faillissement van V&D heeft ook grote gevolgen voor in totaal 197 schoonmakers, die nu nog in dienst zijn van schoonmaakbedrijf GOM. CNV Vakmensen doet vandaag een oproep aan de werkgevers in de schoonmaakbranche om gezamenlijk hun verantwoordelijkheid te nemen.

“Als iedereen zich inspant, moet het lukken om alle schoonmakers binnen 2 maanden weer aan een nieuwe baan te helpen. Daar gaan we voor, dat is onze ambitie”, zegt Jan Kampherbeek, bestuurder van CNV Vakmensen.

Plan maken

Kampherbeek verwacht dat GOM ongeveer de helft van de schoonmakers zelf kan onderbrengen, op een andere locatie. “Voor de andere helft, ongeveer honderd, heeft GOM geen werk. We dagen de werkgevers in de branche uit om samen met ons een plan te maken, om te voorkomen dat deze groep in de WW terechtkomt. Daarbij is de hulp van de sector echt nodig. Eén bedrijf kan in z’n eentje zoveel werknemers niet herplaatsen, maar in de sector moet er voor hen voldoende ruimte zijn. Zeker omdat het om ervaren mensen gaat.”

Actieve en bemiddelende rol

CNV Vakmensen wil hierbij een actieve en bemiddelende rol vervullen. “Als we die ambitie uitspreken, nemen we natuurlijk zelf ook onze verantwoordelijkheid. Schoonmakers die hulp nodig hebben bij de bemiddeling naar een nieuwe werkgever, kunnen zich bij ons melden. Wij gaan dan met de werkgevers aan de slag om iedereen aan het werk te krijgen. Voorwaarde voor succes is wel dat de werkgevers hier positief op reageren en zich er ook echt voor inspannen. Dan moet dit slagen.”

Meer informatie

Werknemers die hier meer over willen weten, kunnen zich aanmelden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid