Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Oproep aan NN-topman Friese: zie af van 10 procent loonsverhoging

CNV Vakmensen doet een beroep op Lard Friese, topman van Nationale Nederlanden, om af te zien van een loonsverhoging van 10 procent.

“Vorig jaar kreeg hij ook al een loonsverhoging van 38 procent”, constateert CNV-bestuurder Ike Wiersinga. “Dit jaar komt er nog eens 10 procent bij. Dat betekent dat het basissalaris – dus zonder alle extra’s – in nog geen twee jaar tijd met bijna een half miljoen is gestegen, naar ruim 1,3 miljoen euro. Dit is een heel verkeerd signaal richting werknemers en publiek.”

Saillant

Saillant is dat Friese de enige topman is die een riante salarisverhoging krijgt. Zowel de Raad van Bestuur als de Raad van Commissarissen houden dit jaar de nullijn aan. De cijfers werden bekend tijdens een aandeelhoudersvergadering eerder vandaag.

Ronduit dom

“Ronduit dom”, vindt Wiersinga de loonsverhoging voor de NN-topman. “We hebben net een cao afgesloten met een bescheiden loonsverhoging. Realiseert hij zich wel wat dit op de werkvloer doet? Hij had die loonsverhoging helemaal niet hoeven te accepteren. Het zou hem sieren als hij er alsnog vanaf ziet. Die oproep doe ik bij deze.”
Nationale Nederlanden

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid