Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Opnieuw hommeles bij Rotterdamse veerdienst

Bij de Rotterdamse veerdienst Maassluis-Rozenburg is de spanning opnieuw hoog opgelopen tussen werkgever Ottevanger enerzijds en de voltallige bemanning van de veerdienst anderzijds. “Er is een onwerkbare situatie ontstaan. Dit moet zo snel mogelijk opgelost, anders ligt de veerdienst binnenkort stil”, zegt onderhandelaar Evert Jan van de Mheen van CNV Vakmensen.

De bond heeft een aangetekende brief gestuurd naar Ottevanger. Van de Mheen: “We willen op zo kort mogelijke termijn met Ottevanger in gesprek, maar wel onder leiding en toezicht van een derde partij. Aan de provincie hebben we een brandbrief gestuurd met het dringende verzoek om hierin het initiatief te nemen.”

Spanningen

Al langer zijn er spanningen tussen de bemanning en werkgever Ottevanger, die de veerdienst sinds 1 januari 2018 exploiteert. Vorig najaar was er een langdurig cao-conflict en scheelde het weinig of de veerdienst was stil komen te liggen. “Het lijkt erop dat Ottevanger slecht kan verkroppen dat hij onder druk van een ophanden zijnde staking een cao heeft moeten afsluiten”, zegt Van de Mheen. “De verhoudingen zijn sinds die tijd verder verslechterd. In plaats van te werken aan goede verhoudingen, doet Ottevanger het tegendeel: hij komt afspraken niet na, frustreert het overleg, hangt zonder overleg camera’s op en noemt zijn werknemers criminelen, fraudeurs en eikels. Dat moet afgelopen zijn. Onze leden weigeren nog langer om door Ottevanger stelselmatig geschoffeerd te worden.”

Niet wegkijken

CNV Vakmensen vindt dat de provincie niet mag wegkijken van het probleem. “De provincie heeft de concessie aan Ottevanger verleend en moet, nu de situatie zo uit hand is gelopen, haar verantwoordelijkheid nemen. We willen naar een gezonde, veilige werksfeer. Daar is nu absoluut geen sprake van.”

Ottevanger krijgt tot 8 juli de tijd om mee te werken aan een oplossing. Lukt dat niet, dan zijn acties bij de veerdienst onvermijdelijk.

Lees meer over het cao-conflict in september vorig jaar:

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting