Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Oog voor werknemers bij overname Vroom en Dreesmann

”Het oog lijkt gericht op de mensen.” Met gematigd optimisme bekijkt bestuurder Martijn den Heijer de mogelijke overname van warenhuis V&D door Cool Investments.

”Het oog lijkt gericht op de mensen, en dat is gunstig." Het is een gematigd optimisme waarmee bestuurder Martijn den Heijer de actuele berichtgeving over een mogelijke overname van warenhuis V&D door Cool Investments bekijkt: “Niets is nog zeker. Maar vooralsnog lijkt deze overnamekandidaat vooral de V&D-werknemers in het vizier te houden. Dat is natuurlijk heel gunstig voor de werkgelegenheid van duizenden mensen.”

Den Heijer houdt vooralsnog de nodige slagen om de arm. “Ik heb nog niets concreets gehoord van de curatoren, laat staan van de beoogd nieuwe eigenaar van de warenhuizen. Men meldt mij dat er exclusieve besprekingen gaande zijn. En dat er zowel werkgelegenheid blijft én geld voor de schuldeisers in dit faillissement."

Werkgelegenheid voorop

Hij vervolgt: "Vooral dat eerste, die werkgelegenheid, interesseert CNV Vakmensen mateloos. Het zou prachtig zijn als zoveel mogelijk van die pakweg 8.000 mensen in de warenhuizen en de inpandige La Place-restaurants hun baan behouden. Werkgelegenheid is hoofdthema.
Wat gaat de nieuwe eigenaar van V&D doen? Is er eigenlijk wel sprake van een overname van àlle warenhuizen? CNV Vakmensen wil dat heel graag op korte termijn vernemen en we willen dan ook graag het gesprek aangaan met de curatoren en vervolgens de beoogd eigenaar, Roland Kahn.”

Personen of pegels

Omdat de goedkeuring van banken en vastgoedeigenaren essentieel is voor het welslagen van de beoogde overname hoopt Martijn den Heijer van harte dat ook dáár het oog op de personen zal zijn gericht en niet op de pegels.

Schwung

“Het weer ‘im Schwung’ krijgen van deze warenhuizen zal best een klus zijn. Dat is geen korte termijnwerk. Als pandbazen ook dat geduld kunnen opbrengen, dan lijkt er gerede kans dat het merendeel van de V&D’ers de dans van werkloosheid ontspringt.
Als vakbondsman ga ik met iedereen die dat voor ogen heeft graag het gesprek aan. Het wordt, hoe dan ook, een spannende periode voor heel veel betrokkenen.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid