Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Onverwacht Kerstcadeautje voor 12 oud-schoonmakers It Wiid

Twaalf oud-schoonmakers van bungalowpark It Wiid krijgen een onverwacht Kerstcadeautje. “We kregen onlangs ruim 7.000 euro van de curator, uit een oud faillissement van 2001”, zegt Jan Kampherbeek van CNV Vakmensen. “Maar we hebben een probleempje: het faillissement is inmiddels zo lang geleden, dat we de adresgegevens niet meer hebben. We zijn nu druk bezig om de schoonmakers te vinden.”

Het luxe bungalowpark It Wiid in Eernewoude is regelmatig in de financiële problemen geweest. In 2001 ging het park al eens failliet. Onder de gedupeerden waren ook 12 schoonmakers, zegt Kampherbeek. “Het was ontzettend sneu, want ze hadden nog veel geld tegoed. Het ging om een vordering die wij voor het faillissement al hadden lopen, omdat de schoonmakers een tijdlang te weinig betaald hadden gekregen."

Curator

Toen It Wiid failliet ging, heeft het CNV de lopende vordering ingediend bij de curator. Kampherbeek: “Bij een faillissement weet je dat de kans klein is dat werknemers ooit nog hun geld krijgen. Er gaan zoveel andere schuldeisers voor. Maar we vonden het toch belangrijk om deze vordering in te dienen.”

Kerstcadeautje

Voor de curator was de afwikkeling van het faillissement uiterst complex en tijdrovend, vanwege de vele ingewikkelde claims en de gebrekkige medewerking van de oud-eigenaren. Maar uiteindelijk bleef er toch geld over voor de schoonmakers. “Het was minder dan we hadden gevorderd, maar uiteindelijk gaat het toch om mooie bedragen, variërend van zo’n € 300 tot ruim € 1.100. En beter iets dan niets”, zegt Kampherbeek.

CNV Vakmensen is inmiddels een zoektocht gestart naar de gelukkigen. “We willen de schoonmakers graag dit Kerstcadeautje geven. Maar dan moeten we hen wel zien te vinden. We hebben hun namen, maar niet meer de adresgegevens. Dus we roepen hen op om zich zo snel mogelijk bij ons te melden om hun geld op te halen. Zo zie je maar: altijd handig om lid van een vakbond te zijn!”

Oproep

Schoonmakers die betrokken zijn geweest bij het faillissement, kunnen contact opnemen met Jan Kampherbeek, j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl

Kerstcadeau

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid