Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Ontslagen bij Weasler Wychen wellicht door protectionisme

Het is niet helemaal duidelijk of het sluitingsbesluit te maken heeft met de nieuwe protectionistische wegen die de Amerikaanse regering bewandelt. Niettemin vindt bestuurder Arthur Bot van CNV Vakmensen dat de Weasler-directie in het Gelderse Wychen het personeel moet compenseren.

De Amerikaanse directie van Weasel besliste dinsdag om de vestiging in Wychen te sluiten en de productie terug te halen naar de VS. 37 mensen verliezen na de zomer hun werk. De werknemers zijn vanochtend ingelicht.

Weasler maakt aandrijvingen en koppelingen voor de agrarische bedrijfsvoering. De productie in Wychen wordt per augustus 2017 gesloten en voortaan in de Verenigde Staten gedaan. In Wychen blijft wel een verkooppunt achter.

Werkgelegenheid en scholing

Bestuurder Arthur Bot: “Een beslissing om de onderneming te verplaatsen of te sluiten kan CNV Vakmensen natuurlijk niet altijd tegen houden. Wel wil de bond een reële  compensatie voor de werknemers die na de zomer hun baan verliezen. Omleiding naar ander werk in de vorm van scholing of begeleiding hoort daarbij. Maar ook een financiële compensatie. Op korte termijn onderhandelen we daarover met de werkgever."
 

Sociaal plan nodig

Bot besluit met: "‘Higher value, smarter solutions’ hanteert Weasler als bedrijfsopvatting. Die aspecten zullen wij ook hanteren aan de onderhandelingstafel als we het sociaal plan voor de medewerkers in elkaar sleutelen.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid