Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Onrust neemt toe in IJmuiden

De onrust neemt toe onder de werknemers van metaalbedrijf Tata Steel in IJmuiden. “Tata Steel is al maanden in gesprek met Thyssenkrupp over een samenwerking en misschien zelfs een fusie. En de mensen horen maar niets, ze staan volledig buiten spel. Intussen loopt het vangnet in de vorm van het werkgelegenheidspact per 1 oktober af. De tijd dringt, ons geduld raakt op”, zegt onderhandelaar Peter Böeseken van CNV Vakmensen.

De CNV-onderhandelaar heeft de directie van Tata Steel een brief gestuurd, met de oproep om de werknemers te informeren over het overlegproces met Thyssenkrupp. “Er hangt nu al maanden een dikke mist omheen. De directie moet duidelijk zijn over het proces en de werknemers hierin meenemen. We willen niet pas aanschuiven als alles allang in kannen en kruiken is.”

Nieuw werkgelegenheidspact nodig, met aandacht voor ontwikkeling

Het huidige werkgelegenheidspact, dat voor de werknemers een vangnet biedt bij reorganisaties, loopt per 1 oktober af. CNV Vakmensen vindt dat er zo snel mogelijk een nieuw, modern en langjarig werkgelegenheidspact moet komen. Böeseken: “Dat geeft rust in het bedrijf. In het nieuwe werkgelegenheidspact moet, naast werkzekerheid, ontwikkeling van de werknemers een belangrijke rol krijgen.”

Tata Steel

Bij Tata Steel werken ruim 9.000 mensen. In juli werd bekend dat de directie verkennende gesprekken voert met het Duitse Thyssenkrupp. Sinds die tijd is er veel onrust in het bedrijf.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid