Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Offerman komt werknemers tegemoet met beter sociaal plan

Vleeswarenbedrijf Offerman uit Aalsmeer komt de werknemers tegemoet met een beter sociaal plan. “We hebben hierover vandaag een principeakkoord bereikt met de directie. Daarmee zijn acties op het nippertje voorkomen”, zegt onderhandelaar Soraya Faez van CNV Vakmensen. Het principeakkoord wordt vrijdag aan de leden voorgelegd.

Offerman raakte in oktober in de problemen vanwege de listeria-bacterie. De vestiging in Aalsmeer is inmiddels grotendeels gesloten. Van de ongeveer honderd werknemers kan daar slechts een klein deel blijven werken. Anderen kunnen in Ridderkerk gaan werken, bij een andere vestiging van de Ter Beke Groep. “Maar voor tientallen werknemers draait dit helaas uit op ontslag”, zegt Faez. “We hebben bij Offerman aangedrongen op een goed sociaal plan voor alle werknemers. Zij kunnen hier tenslotte niets aan doen. En bij de Ter Beke Groep zit genoeg geld om dit op een nette manier op te lossen.”

Akkoord

In het vandaag bereikte principeakkoord is afgesproken dat werknemers niet kunnen worden verplicht om een baan in het veel verder gelegen Ridderkerk te accepteren. Faez: “Ze zijn vrij in hun keuze. Als werknemers niet mee willen naar Ridderkerk, krijgen ze een goede ontslagvergoeding mee en ook een half jaar lang hulp bij het vinden van een andere baan in de buurt. Voor degenen die in Aalsmeer blijven werken, is een loyaliteitsbonus afgesproken. Als ze eind 2020 nog in Aalsmeer werken, krijgen ze een bonus van netto 1.250 euro.”

Het sociaal plan wordt vrijdag voorgelegd aan de leden.
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting