Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Nullijn voor beveiligers is onacceptabel

Terwijl in veel cao’s loonsverhogingen worden afgesproken van boven de 2%, dreigen 28.000 beveiligers dit jaar op een houtje te moeten bijten.

“De werkgevers bieden dit jaar nul procent. Dat is voor de beveiligers onacceptabel”, zegt onderhandelaar Aletta Bulsink van CNV Vakmensen. De bonden hebben de werkgevers, de Nederlandse Veiligheidsbranche, zojuist een ultimatum gestuurd.

Moeizaam

De cao-onderhandelingen in de beveiligingsbranche verlopen vaak uiterst moeizaam. De laatste loonsverhoging dateert van januari 2017 (2%). “Sinds die tijd hebben de beveiligers er niets bij gekregen. En nu willen de werkgevers de loonsverhoging dit jaar ook gewoon doodleuk overslaan”, zegt Bulsink.

Lonen

De huidige cao loopt op eind deze maand af. In het ultimatum eist CNV Vakmensen een loonsverhoging van 3% per 1 juli 2018 en de invoering van een automatische prijscompensatie per 1 januari 2019. “Beveiligers hebben een belangrijke taak in Nederland, maar nemen al jaren genoegen met een minimale loonsverhoging. Dat moet nu maar eens afgelopen zijn.”

Ultimatum

Het ultimatum loopt af op 30 juni om 10.00 uur. Bulsink: “Als de werkgevers dan niet hebben gereageerd, komen we in actie.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid