Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

NS moet haast maken met tweede conducteur

NS moet haast maken met de uitvoering van de – vorig jaar al gemaakte – afspraak om op treinen na 22.00 uur een tweede conducteur mee te laten rijden. “NS treuzelt en vertraagt. De werving moet nu zo snel mogelijk starten”, vindt Evert Jan van de Mheen, bestuurder van CNV Vakmensen.

Vanmiddag hebben de bonden spoedoverleg met NS, na wéér een incident op het spoor (steekincident gisteren in Landgraaf). Van de Mheen: “Een van de belangrijkste afspraken die we vorig jaar met elkaar hebben gemaakt is het aanstellen van een tweede conducteur op treinen na 22.00 uur. Die afspraak komt niet goed van de grond. NS had al lang moeten starten met de werving.”

Conducteurs werven

NS schat in dat hiervoor 300 tot 400 conducteurs nodig zijn. “Daar hangt natuurlijk een kostenplaatje aan. NS wil een deel van de conducteurs uit de eigen organisatie halen. Daar zitten misschien mogelijkheden, maar dan nog zijn er extra conducteurs van buiten nodig. NS is onnodig aan het treuzelen en vertragen. In het spoedoverleg vanmiddag dring ik er dan ook op aan dat NS zo snel mogelijk de werving start.”

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid