Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

NS komt afspraak na en start met werving van extra personeel

Intensief overleg tussen vakbonden en NS heeft vanavond geleid tot concrete afspraken om de veiligheid op het spoor te verbeteren.

“NS start nu zo snel mogelijk met de werving van 140 extra hoofdconducteurs. Daarnaast komen er 60 medewerkers veiligheid & service, die als vliegende teams inzetbaar zijn. Wij zijn tevreden met deze harde toezeggingen. NS geeft hiermee eindelijk echt uitvoering aan de afspraken die we vorig jaar al met elkaar hebben gemaakt”, zegt Evert Jan van de Mheen, bestuurder van CNV Vakmensen.           

Winst

Na het ernstige incident in Landgraaf, vorige week woensdag, verweet Van de Mheen dat NS “treuzelt met de werving van extra conducteurs”. “We hebben vorig jaar april een hele serie afspraken gemaakt. Een van die afspraken, een tweede conducteur laten meerijden op late treinen, kwam maar niet van de grond. Daar hebben we NS in een aantal stevige gesprekken mee geconfronteerd. NS heeft nu toegezegd om die afspraak na te komen en zo snel mogelijk 140 extra mensen te werven, in eerste instantie voor de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond. Dat is de winst van vandaag.”

Vliegende teams

De 60 extra medewerkers veiligheid & service, die als vliegende teams inzetbaar zijn, zijn toegezegd door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Van de Mheen: “We zullen moeten zien of die maatregelen voldoende zijn. Dat blijven we uiteraard goed volgen.”

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid