Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Veel vragen over verkoop Becel, Blue Band en Bona door Unilever

De verkoop van de margarinetak van Unllever aan private-equityfonds KKR leidt tot vragen over de werkgelegenheid voor de 325 werknemers in Nederland. "Deze verkoop mag niet leiden tot afbraak van werkgelegenheid, pensioenen en arbeidsvoorwaarden voor de betrokken werknemers", stelt Peter de Jong van CNV Vakmensen. "We willen daarom snel in gesprek met Unilever en de nieuwe eigenaren over de overname, die al medio volgend jaar moet plaatsvinden."

Unilver liet vandaag weten dat er een overeenkomst is over de verkoop van de margarinetak, met ondermeer merken als Becel, Bona, Blue Band, Bertolli en Zeeuws Meisje. Met de verkoop aan investeringmaatschappij KKR is een bedrag van 6,8 miljard euro gemoeid. De deal moet medio volgend jaar zijn afgerond.

"In Nederland heeft de verkoop gevolgen voor 325 fte aan werknemers, 175 in de marketing en 150 in de fabrieken. Voor deze mensen moet snel duidelijk zijn wat de gevolgen zijn", aldus De Jong. "Nu vallen deze werknemers onder de cao van Unilever. Wij willen in gesprek met Unilever en de nieuwe eigenaren over het behoud van werkgelegenheid, de pensioenen en de arbeidsvoorwaarden. Het is nog onduidelijk onder welke cao ze bij de nieuwe eigenaar gaan werken en welke afspraken hierover rond de verkoop zijn gemaakt."

Ook heeft De Jong vragen over de groeikansen die KKR ziet in de overname. "KKR en de andere investeerders zullen helder moeten maken waar zij toekomst zien voor de overgenomen margarinetak", aldus De Jong. 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid