Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen hoopt dat andere Blokker onderdelen ook soepel over gaan

De voorgenomen verkoop van Leen Bakker, door de Blokker-holding aan Gilde Equity Management stemt CNV Vakmensen niet meteen ontevreden.

Bestuurder Martijn den Heijer: ”Blokker reorganiseert en heeft al snel een eerste koper gevonden. Dit betekent voor de Leen Bakker-mensen dat de werkgelegenheid tenminste ten dele zal blijven bestaan. Dat is voor de betrokken medewerkers van het allergrootste belang.”

Gilde Equity Management wordt vrijwel zeker de nieuwe eigenaar van de meubelpoot in het Blokker-concern, zo bleek vrijdag uit krantenpublicaties. Den Heijer: “Als die deal doorgaat dan betreft het een overgang van onderneming. Daarbij behouden de medewerkers hun arbeidsvoorwaarden in principe.”

Circa 1.900 medewerkers verliezen bij die reorganisatie Blokker als werkgever. Martijn den Heijer hoopt dat Blokker ook de andere onderdelen van het concern, waaronder  Intertoys, Marskramer en Xenos om soortgelijke voorspoedige wijze kan overdoen aan een nieuwe eigenaar.

UWV

“Als medewerker onderworpen worden aan zo’n reorganisatie is natuurlijk nooit fijn. Maar in bijna alle gevallen is het beter om bij een nieuwe werkgever aan de slag te kunnen in plaats van een plaats in de wachtrij bij het UWV. Mocht die nieuwe werkgever later alsnog reorganiseren - wat nooit valt uit te sluiten - dan zou alsnog dat sociaal plan van kracht kunnen worden verklaard. Ik hoop dat Blokker dat onderdeel heeft gemaakt van de deal.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid