Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Nieuwe service voor leden CNV Vakmensen

CNV-leden kunnen gratis hulp krijgen van een CNV Vertrouwenspersoon bij de zogeheten keukentafelgesprekken met de gemeente.

Van dat gesprek hangt veel af: de uitkomst is bepalend voor de zorg die mensen krijgen op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De nieuwe CNV dienstverlening ‘Samen om de Keukentafel’ start woensdag 16 maart.

Persoonlijk

De CNV Vertrouwenspersonen zijn speciaal  opgeleide vrijwilligers. Zij bereiden de keukentafelgesprekken goed voor door de persoonlijke situatie in kaart te brengen. Verder zien ze er op toe dat het gesprek eerlijk en open verloopt en kijken ze naar de afspraken die zijn gemaakt. CNV voorzitter Maurice Limmen: “Het is erg nuttig  als er een vrijwilliger van het CNV aanschuift bij de gesprekken. Mensen zijn meestal nogal overdonderd door de vragen die ze daarbij kunnen krijgen. De gemeente wil precies weten hoe ze in het leven staan. Is er vervoer nodig of een aanpassing van het huis? Is er een maatwerkvoorziening nodig of gaan familie of vrienden iets oppakken?”

Met deze dienstverlening speelt het CNV in op de grote veranderingen rond de zorg. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de zorg aan ouderen en langdurig zieken en bepalen dus voortaan voor welke hulp uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) mensen in aanmerking komen. Dat gebeurt aan de hand van de zogenoemde keukentafelgesprekken bij de mensen thuis.


Bekijk de informatie en vraag een gesprek aan >

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid