Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Nieuwe reorganisatie bij Blokker toont noodzaak mobiliteitscentrum

Winkelketen Blokker gaat opnieuw reorganiseren. Tijdens een personeelsbijeenkomst kregen de werknemers vanmorgen te horen dat er opnieuw 390 banen verloren gaan. “Deze reorganisatie is de tweede in korte tijd en komt voor ons als een totale verrassing”, zegt Martijn den Heijer, bestuurder bij CNV Vakmensen.

Vorig jaar schrapte de winkelketen ook al 440 banen. “We zijn al een tijdje in onderhandeling over een omvattend sociaal plan voor de hele Blokker-holding. Maar dat was meer om alvast iets op de plank te hebben liggen, voor het geval dat. Het is slecht nieuws: opnieuw sluit een grote groep werknemers achteraan de grote rij werkzoekenden in de detailhandel.”

Werkdruk

Den Heijer maakt zich ook zorgen over de werkdruk in de winkels. “Blokker wil naar eigen zeggen een radicale transformatie doorvoeren en elke dag een winkel in de nieuwe formule openen. En dat moet dan wel met minder mensen.”

Mobiliteitscentrum

De nieuwe reorganisatie bij Blokker laat volgens Den Heijer ook de noodzaak zien van een landelijk mobiliteitscentrum in de detailhandel, dat werknemers ondersteunt en begeleidt bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Het mobiliteitscentrum gaat binnenkort van start.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid