Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Nieuwe cao visdetailhandel is lekkerbekje

De nieuwe cao voor de visdetailhandel durft onderhandelaar Wietze Kampen van CNV Vakmensen voorzichtig wel als ‘lekkerbekje’ te kwalificeren. “We hebben de keuze voor een belastingvrije individuele leerrekening afgesproken én passende loonverhogingen voor zowel de hogere als lagere loonschalen”, aldus Kampen.

De leden van CNV Vakmensen gaven onlangs hun akkoord aan de nieuwe cao-afspraken waarvan de onderhandelingen eind vorig jaar werden gevoerd.
De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 januari 2019 tot 1 januari 2021. Per januari dit jaar worden de lonen met 3,25% verhoogd en 2,25% per 1 januari volgend jaar. Bestuurder Wietze Kampen: “De medewerkers die nu al salarissen hebben boven deze loonschalen krijgen loonsverhogingen van respectievelijk 2 en 2,25%.”

Flexwerk

Voor uitzendkrachten en flexwerkers is in de nieuwe cao bedongen dat zij op het moment van aanstelling meteen dezelfde arbeidsvoorwaarden genieten als medewerkers in vaste dienst.

Leerrekening

Dit betekent dat ook voor hen de individuele leerrekening toegankelijk wordt. Belastingvrij een cursus of studie volgen wordt door werkgever mogelijk gemaakt. Elke fulltime medewerker krijgt van zijn werkgever per jaar 200 euro gestort op zijn/haar eigen leerrekening. Deze is geheel naar eigen inzicht te gebruiken. Het budget blijft altijd toebehoren aan de medewerker.

Aantrekkelijk

Onderhandelaar Wietze Kampen daarover: “Met deze collectieve arbeidsvoorwaarden hebben vakbond en werkgevers echt een slag geslagen in het aantrekkelijk houden en nóg aantrekkelijker maken van deze sector. Maar de ambitie is nog niet voltooid: er wordt een paritaire werkgroep ingericht die gaat uitzoeken hoe de bedrijfstak de concurrentie met omgeving werkterreinen nog beter aan kan.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid