Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Nieuwe cao in zicht voor 170.000 winkelmedewerkers

Een gloednieuwe cao voor 170.00 werknemers is na ruim een jaar voorbereiding in zicht. Het gaat om de cao ‘retail non-food’, waar verschillende cao’s in worden samengebracht.

“Het gaat om zo’n beetje alle winkels waar geen eten of drinken wordt verkocht”, zegt onderhandelaar Jacqueline Twerda van CNV Vakmensen. Het bereikte cao-resultaat legt ze komende weken voor aan de leden van CNV Vakmensen.

Vanaf 1 juli

De nieuwe cao gaat per 1 juli dit jaar in en geldt tot eind 2020. “We hebben hier lang aan gewerkt en ik ben er trots op dat het is gelukt. We hebben straks een nieuwe landelijke cao voor 170.000 winkelmedewerkers”, zegt Twerda. “Ze krijgen meer loon, geld voor scholing en meer regie op werktijden. En voor oudere werknemers hebben we betere afspraken kunnen maken.”

Eigen leerrekening

Een opvallende afspraak is de individuele leerrekening die in deze cao wordt geïntroduceerd. Werknemers die minimaal 16 uur per week in dienst zijn, krijgen vanaf 1 januari 2020 een eigen leerrekening, waar de werkgever elk jaar 150 euro op stort voor scholing. Twerda: “Wij pleiten als vakbond al langer voor een Deltaplan Scholing. Met de individuele leerrekening krijgen werknemers veel meer regie over scholing die ze willen volgen. Het opgespaarde bedrag kunnen ze ook meenemen naar een andere werkgever. Het lukt ons in steeds meer cao’s om hier afspraken over te maken.”

Meer loon

Veel tijd is besteed aan de nieuwe loontabellen. Voor de meeste jeugdschalen gaan de lonen omhoog. Werknemers die nog niet op het maximum van hun schaal zitten, krijgen per 1 juli 2018 een loonsverhoging van ruim 1%* en vervolgens gedurende de looptijd van de cao elk half jaar een loonsverhoging die gelijk is aan de procentuele stijging van het wettelijk minimumloon. Werknemers die – bijvoorbeeld vanwege rechten uit het verleden – boven hun normale schaal zitten, kunnen in 2019 en 2020 rekenen op een eenmalige uitkering van 0,75% (tenzij ze dat jaar al een loonsverhoging hebben ontvangen).

*in januari van dit jaar kregen werknemers – vanuit de vorige cao’s - al een loonsverhoging van 0,81%.

Meer regie op werktijden

In de cao is afgesproken dat nieuwe roosters drie weken van tevoren bekend worden gemaakt (was twee weken). Werknemers krijgen het recht om elke maand een zaterdag of zondag te kiezen als niet-inroosterbare dag. Ook krijgen zij het recht om elke maand twee aaneengesloten dagen niet te werken (waarvan één een niet-inroosterbare dag is).

Oudere werknemers

Voor oudere werknemers zijn nieuwe afspraken gemaakt. De seniorendagen in de cao vervallen (bestaande dagen worden bevroren). In plaats daarvan krijgen werknemers die tien jaar verwijderd zijn van hun AOW-gerechtigde leeftijd én een dienstverband hebben van 80% of meer, de mogelijkheid om minder te gaan werken tegen gunstige voorwaarden. Ze kunnen er dan voor kiezen om 80% van hun contracturen te gaan werken, met behoud van 85% salaris en volledige pensioenopbouw.

Cao voor 170.000 werknemers

De nieuwe cao ‘retail non-food’ geldt onder meer voor sport-, mode- en woonwinkels, tuincentra en grootwinkelbedrijven.


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid