Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Nieuw werkgelegenheidspact nodig bij Tata Steel

CNV Vakmensen wil dat er zo snel mogelijk een nieuw werkgelegenheidspact komt bij Tata Steel. “Als er een goed sociaal vangnet ligt, geeft dat meer rust bij de werknemers van Tata Steel”, verwacht onderhandelaar Peter Böeseken van CNV Vakmensen.

Bij het metaalbedrijf in IJmuiden gonst het van de geruchten over de toekomst van Tata Steel. Met het Duitse Tyssenkrupp vinden verkennende gesprekken plaats over een mogelijke samenwerking. Böeseken: “Veel is onzeker op dit moment. Die onrust wordt nog eens versterkt doordat het werkgelegenheidspact in oktober afloopt. Ik begrijp dat de directie op dit moment niet meteen alle zorgen kan wegnemen, maar het zou al wel helpen als er een goed sociaal vangnet ligt, voor als het nodig is. Wij doen daarom een beroep op de directie om het werkgelegenheidspact te vernieuwen.”

Gesprek met directie

De directie laat weinig los over de verkennende gesprekken, en de consequenties die dat zou kunnen hebben voor de ruim 9.000 werknemers in IJmuiden. Vooral de kantoormedewerkers (ongeveer 4.000) maken zich zorgen. Vrijdagmiddag hebben de bonden weer overleg met de directie.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid