Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Nestlé negeert ultimatum, donderdag protest bij hoofdkantoor Amstelveen

Voedingsmiddelenbedrijf Nestlé is vooralsnog niet van plan om een beter cao-bod op tafel te leggen. Een ultimatum van de vakbonden is zojuist verlopen. “We roepen nu de werknemers op om aanstaande donderdag met een delegatie naar het hoofdkantoor in Amstelveen te gaan. Als dat protest niets oplevert, organiseren we op korte termijn stakingen”, zegt onderhandelaar Jeroen Warnaar van CNV Vakmensen.

Nestlé heeft twee vestigingen, een hoofdkantoor in Amstelveen en een fabriek in Nunspeet, waar babyvoeding wordt gemaakt. Bij beide vestigingen werken ongeveer 400 werknemers. Het bedrijf heeft twee cao’s: een basis-cao en een cao voor het hoger personeel.

Winst

“Nestlé staat er goed voor en maakt dikke winst, maar vindt dat dit vooral naar de aandeelhouders moet. Het is tijd voor een goede loonsverhoging”, vindt Warnaar. “De werknemers willen zekerheid over hun inkomen en zien niets in de plannen om in de basis-cao een variabele beloning in te voeren.”

Geen variabele beloning meer

In de cao voor het hoger personeel geldt op dit moment al een variabele beloning. Dat zou betekenen dat werknemers alleen een gegarandeerde loonsverhoging krijgen van 1%, daarboven is het onzeker. Warnaar: “Wij willen voor iedereen bij Nestlé een gelijke loonsverhoging, waarbij er minimaal sprake is van behoud van koopkracht.”

Donderdag naar het hoofdkantoor

Donderdagochtend vertrekt een delegatie met een bus vol vanuit Nunspeet naar het hoofdkantoor in Amstelveen, waar ze rond 10.00 in gesprek willen met de directie.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting