Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Nachtelijke gastlessen op ROC Friese Poort

Vier onderhandelaars van CNV Vakmensen gaan gastlessen verzorgen tijdens de lesmarathon van ROC Friese Poort (locatie Wetterwille, Drachten). Met de 24-uurs-lesmarathon, die begint op donderdag 20 december om 11.00 uur, willen de leerlingen geld ophalen voor de campagne Serious Request.

ROC Friese Poort organiseert alweer voor het derde jaar een lesmarathon voor Serious Request. Voor het eerst komen nu ook bestuurders van CNV Vakmensen in actie. Zij verzorgen in totaal acht gastlessen. Projectmedewerker Temmina Bouwknecht is enthousiast: "Wij hebben een nauwe band met ROC Friese Poort. We geven gastlessen en workshops, met als doel om jongeren goed voor te bereiden op hun toekomst op de arbeidsmarkt. Toen we gevraagd werden om mee te werken aan de lesmarathon, hoefden we niet lang na te denken. Dit initiatief sluit goed aan bij waar wij als vakbond voor staan: opkomen voor zwakkeren. Dat doen we niet alleen in Nederland, maar bijvoorbeeld ook met projecten van CNV Internationaal. Dus hier werken we graag aan mee!"

Gastlessen

De vier CNV-onderhandelaars geven in totaal 8 gastlessen, deels 's middags, deels middenin de nacht. Bouwknecht: "Maar daar hoeven we geen medelijden mee te hebben; onze onderhandelaars zijn wel gewend om in de kleine uurtjes door te gaan."

De les 'Je toekomst de baas' is een interactieve les, waarbij allerlei praktische onderwerpen aan bod komen: waar krijg je mee te maken als je stage gaat lopen, hoe ziet een arbeidscontract eruit, hoe weet je of je loonstrook klopt?

Een andere les heeft als thema: 'Je mening telt'. Hierbij staan debatteren en discussiëren centraal. In een Lagerhuis-setting leren de leerlingen hoe ze zich goed voorbereiden op een discussie en leren ze luisteren, doorvragen en debatteren.

Bonderwijs

Onder de titel 'Bonderwijs' werkt CNV Vakmensen sinds september 2010 samen met ROC Friese Poort. De vakbond verzorgt gastlessen (dit jaar al 200) om de leerlingen (toekomstige vakmensen) goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Via Probeerdebond.nl kunnen zij twee jaar lang gratis kennismaken met de bond. Het concept slaat aan: alleen al bij ROC Friese Poort zijn inmiddels al ruim 4.000 leerlingen lid geworden van CNV Vakmensen.

Glazen Huis

ROC Friese Poort hoopt met de actie minimaal 5.000 euro binnen te halen voor Serious Request. De opbrengst gaan de leerlingen op zondag 23 december zelf naar het Glazen Huis in Enschede brengen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid