Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Mogelijkheden om vaste werknemer te vervangen door uitzendkracht 'behoorlijk beknot'

Het UWV had geen ontslagvergunning mogen verlenen om een werknemer te vervangen door een uitzendkracht. Reden: het werk van de uitzendkracht was niet van tijdelijke aard en er waren geen werkpieken. Dat heeft de rechter bepaald in een zaak die is aangespannen door CNV Vakmensen. CNV Vakmensen is blij met de uitspraak: ‘Hiermee kan in de toekomst worden voorkomen dat werkgevers de flexibele schil laten groeien door uitzendkrachten in te zetten voor regulier werk.’

Aanleiding voor de rechtszaak was het verzoek van een werkgever aan het UWV om een ontslagvergunning te verlenen aan een medewerker in vaste dienst. Tegelijk wilde diezelfde werkgever uitzendkrachten in dezelfde functie behouden om beter op pieken en dalen op het callcenter te kunnen inspelen. Fout, oordeelde CNV Vakmensen. Ontslag zou pas aan de orde mogen zijn als de arbeidsrelatie met uitzendkrachten is beëindigd. Terecht, oordeelde de rechter. En dus moet de werkgever de werknemer met terugwerkende kracht weer in vaste dienst nemen.

Uitwisselbaarheid

In de Ontslagregeling is bepaald dat functies met een duidelijk tijdelijk karakter, bijvoorbeeld voor kortdurende werkzaamheden, buiten beschouwing worden gelaten bij de uitwisselbaarheid van functies. De rechter bepaalt dat het daarbij duidelijk moet gaan om werk ter opvang van pieken met een maximum van 26 weken. De rechter is duidelijk in zijn oordeel dat tijdelijkheid van uitzendkrachten niet aangetoond kan worden als de reguliere werkzaamheden structureel worden uitgevoerd door (in dit geval meerdere) uitzendkrachten.

Toetsen

CNV Vakmensen is blij met de uitspraak. De mogelijkheden om regulier werk te laten uitvoeren door uitzendkrachten is met deze uitspraak duidelijk beknot. ‘In deze uitspraak laat de rechter zich heel duidelijk uit over het begrip tijdelijkheid zoals genoemd in de Ontslagregeling. Het is daarom belangrijk om de werkzaamheden van uitzendkrachten onder de loep te nemen en te toetsen of er sprake is van misbruik van flexibilisering’, aldus Liesbeth Leijten, jurist bij CNV Vakmensen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid