Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Metaalwerkgevers zullen nu wel van stakingsoverlast af willen

De grote stakingsdag van de metaalbedrijven in Noord-Nederland was vandaag een buitengewoon krachtig signaal.

“Op meer dan 50 metaalbedrijven in de drie noordelijke provincies én bij Scania in Zwolle werd niet gewerkt”, zo meldt onderhandelaar Peter de Jong van CNV Vakmensen. “Ik kan me zo voorstellen dat de individuele werkgevers het onderhand wel zat zijn. En dat zij ook hopen op een cao-akkoord, aankomende woensdag.”

Wat De Jong betreft mogen al die werkgevers dat signaal per kerende post afgeven bij hún koepel, de FME. “Dat scheelt mij woensdag tijd aan de onderhandelingstafel.”

Krachtig

Want volgens hem is het signaal van de werknemers deze maandag 8 februari nog eens buitengewoon krachtig gebleken: “1.200 stakers - met die van Zwolle erbij 1.500 – meldden vanochtend in het Friese Marum onversneden dat ze een goede nieuwe cao willen. En wel nu. Me dunkt, het is ook hoogtijd na pakweg negen maanden actievoeren.
Dat laatste onderstreept nog eens de inzet van al die mensen. Ze lenen hun tijd en hun loon voor het goede doel: een goede cao met ruimte voor ontwikkeling van elke individuele werknemer. Zowel beroepsmatig als financieel.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid