Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Metaalstakers Alutech Katwijk helpen bij voedselbank

FNV Metaal en CNV Vakmensen roepen 6 november een 24-uursstaking uit bij het Katwijkse Alutech. De werknemers leggen het werk 24 uur neer voor een fatsoenlijke cao Metalektro (grootmetaal). Een deel van hen gaat die dag helpen bij de voedselbank.

De dag- avond- en nachtdienst gaan staken uit onvrede over de verslechteringsvoorstellen van de werkgevers in de grootmetaal. Om 8.15 uur overhandigen medewerkers van Polynorm het estafette-stakingsstokje aan de stakers van Alutech. Bij Polynorm werd eerder deze week gestaakt. Alutech is een toeleverancier van o.a. Polynorm, maar ook van Scania en Daf.

Hoog tijd

Gerard van der Molen, bestuurder CNV Vakmensen: "Alutech staat niet bekend als een bedrijf waar werknemers snel in actie komen. Het zijn harde werkers, die loyaal zijn aan hun bedrijf. Dat werknemers nu wél in staking gaan, zegt dus wel iets. Het wordt hoog tijd dat de werkgevers uit hun luie stoel komen en weer gaan onderhandelen. Het duurt allemaal veel te lang. De werknemers in de metalektro hebben recht op een nieuwe cao, met afspraken over scholing, meer zeggenschap over werktijden en een goede loonsverhoging."

FNV-bestuurder Leontien Steltenpool: "De werknemers verdienen een fatsoenlijke cao Metalektro met een hoger loon, meer zeggenschap over werktijden en ontziemaatregelen om gezond oud te worden. De economie trekt aan, maar de werkgevers bieden niks. Daarom gaan we door met actievoeren."

Voedselbank

Een kleine delegatie stakers gaat 6 november tijdens hun staking helpen bij de Voedselbank Katwijk. Ze doen dat om te laten zien dat zij graag werken en op deze manier de Katwijkers kunnen ondersteunen. De metaalmannen gaan voedselpakketten inpakken.

De stakingen in Katwijk maken deel uit van een reeks acties en stakingen in de metaal. Sinds het voorjaar hebben al zo’n 25.000 stakers meegedaan. Ook in de rest van november staan stakingen van FNV Metaal en CNV Vakmensen gepland.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid