Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Metaalacties in Nijmegen, Delfzijl en Oud-Beijerland

Opnieuw komen metaalwerknemers in actie voor hun cao. Het gaat om de cao metalektro; voor de metaaltechniek is inmiddels een akkoord bereikt. Deze week zijn er stakingen in Nijmegen, Delfzijl en Oud-Beijerland.

Arthur Bot, bestuurder van CNV Vakmensen, is betrokken bij de actie in Nijmegen: “Opnieuw komen metaalwerknemers op verschillende plaatsen in Nederland in actie. Voor de metaaltechniek heeft dat al succes gehad: er is een cao-akkoord. Nu de metalektro nog. Ook daar verdienen de werknemers snel een cao, met afspraken een goede loonsverhoging, meer mogelijkheden voor scholing en meer zeggenschap over roosters en werktijden.” 

Nijmegen

In Nijmegen gaat het om een staking van 48 uur, voor metalektro-werknemers uit de regio Nijmegen. De actievoerders komen donderdag- en vrijdagochtend vanaf 7.30 uur bij elkaar in het NEC Stadion in Nijmegen. Piet Fortuin, vicevoorzitter van CNV Vakmensen, spreekt daar donderdag de actievoerders toe. De bijeenkomst duurt tot 10.00 uur.

Oud-Beijerland

In Oud-Beijerland komen de werknemers van schokdemperfabrikant Koni donderdag in actie. De actievoerders verzamelen zich tussen 7.30 uur en 8.30 uur bij de poort. Namens CNV Vakmensen is Piet Verburg aanwezig. Tijdens deze bijeenkomst bieden de vakbonden een protocol aan aan de bedrijfsleiding van KONI. Mogelijk wordt de staking uitgebreid naar vrijdag. 

Delfzijl

In Delfzijl verzamelen actievoerders zich vrijdagochtend vanaf 7.00 uur bij de poort van Klesch Aluminium in Delfzijl. CNV-bestuurder Frans Strolenberg spreekt daar de actievoerders toe. De bijeenkomst duurt tot 9.15 uur.

Meer over de metaalacties >

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid