Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Met Je Achterban krijgt iedereen invloed op cao

CNV Vakmensen lanceert vandaag jeachterban.nl. Via ‘Je Achterban’ kan iedereen die in Nederland werkt, van jong tot oud, van ZZP’er tot in vaste loondienst, wel en geen lid van een vakbond, meepraten én beslissen over zijn arbeidsvoorwaarden.

Voorzitter Piet Fortuin: “De cao is van iedereen. Dus is het logisch dat ook iedereen hier invloed op heeft. Met Je Achterban geven wij iedereen die in Nederland werkt de mogelijkheid zijn stem te laten horen.”

Uniek in Nederland en Europa

www.jeachterban.nl is een community waar iedereen zijn vragen kwijt kan op het gebied van werk en inkomen. Meer dan zestig experts van CNV Vakmensen zorgen 24/7 voor accurate informatie. En iedereen kan vanaf het eerste moment meepraten over de cao. Dit begint met het ophalen van ideeën tot en met stemmen over het uiteindelijke cao-akkoord. “Zo trappen we de deuren in van de achterkamertjes waarin cao-onderhandelingen nu plaatsvinden. We maken we de onderhandelingen transparant en begrijpelijk”, aldus Fortuin. De ambitie is om binnen twee jaar de honderd grootste cao’s af te sluiten met behulp van Je Achterban.

“Wij zijn geen exclusief clubje”

Met Je Achterban geeft CNV Vakmensen ook een antwoord op de kritiek van politiek en werkgevers over de mate waarin vakbonden nog representatief zijn. Fortuin: “Iedereen die dat belangrijk vindt, krijgt via ons inspraak op zijn arbeidsvoorwaarden. Zo vertegenwoordigen wij niet alleen onze leden, maar juist ook iedereen die niet bij ons is aangesloten. Wij roepen dan ook iedereen op zijn stem te laten horen!”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid